
Frijsenborg chicken tikka masala
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
4
Marinade
500 g Frijsenborg kyllingebryst
1 dl yoghurt naturel
2 tsk salt
1 spsk citronsaft
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
½ tsk chiliflager
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
Sauce
2 spsk smør
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
2 dl vand
1 terning hønseboullion
70 g tomatpure
500 ml fløde
Salt
Tilbehør
Ris
Naanbrød
Frisk koriander
Marinade
- Kyllingen skæres i mundrette bidder. Yoghurt, krydderier, citronsaft, presset hvidløg og fint revet ingefær blandes sammen og kyllingen vendes godt rundt i marinaden
- Lad kyllingen trække i marinaden minimum 30 minutter og gerne længere
- Marinade og kylling kommes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til kødet er gennemstegt og overfladen er blevet let gylden
Sauce
- Løg og hvidløg hakkes og steges i en gryde med smør til løgene bliver bløde og gennemsigtige
- Krydderierne tilsættes og steges med i et par minutter
- Kylling med mariande, vand, tomatpure og boullion tilsættes
- Saucen koges op og simre under låg ved lav varme i ca. 15-30 minutter
- Fløden tilsættes til saucen og saucen koges langsomt op
- Retten smages til med salt