Frijsenborg chicken tikka masala

Frijsenborg chicken tikka masala

prep
Forberedelsestid
20 minutter
cook
Tilberedningstid
45 minutter
count
Antal personer
4

Marinade
500 g Frijsenborg kyllingebryst
1 dl yoghurt naturel
2 tsk salt
1 spsk citronsaft
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
½ tsk chiliflager
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær

Sauce
2 spsk smør
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
2 dl vand
1 terning hønseboullion
70 g tomatpure
500 ml fløde
Salt

Tilbehør
Ris
Naanbrød
Frisk koriander

Marinade

  • Kyllingen skæres i mundrette bidder. Yoghurt, krydderier, citronsaft, presset hvidløg og fint revet ingefær blandes sammen og kyllingen vendes godt rundt i marinaden
  • Lad kyllingen trække i marinaden minimum 30 minutter og gerne længere
  • Marinade og kylling kommes i et ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til kødet er gennemstegt og overfladen er blevet let gylden

Sauce

  • Løg og hvidløg hakkes og steges i en gryde med smør til løgene bliver bløde og gennemsigtige
  • Krydderierne tilsættes og steges med i et par minutter
  • Kylling med mariande, vand, tomatpure og boullion tilsættes
  • Saucen koges op og simre under låg ved lav varme i ca. 15-30 minutter
  • Fløden tilsættes til saucen og saucen koges langsomt op
  • Retten smages til med salt