
Frijsenborg cremet kylling i svampe-flødesauce
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
25 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
700 g Frijsenborg overlår
200 g brune svampe
160 g bacontern
4 dl fløde
2 dl vand
1 rødløg
4 fed hvidløg
4 håndfulde frisk spinat
1 citron
Revet parmesan
Salt
Peber
Rapsolie
evt. frisk krydderurter
Tilbehør
Ris
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Overlårene gnides godt ind i salt og peber og brunes af på hver side på en varm pande. Læg derefter overlårene i ovnen i ca. 25 minutter til kødsaften er klar og kødet falder fra benet
- Kog risene efter anvisningen på pakken
- Svampene renses grundigt og skæres i skiver og løge og hvidløg snittes fint
- Steg baconternene i fedtet fra kyllingen og dryp det derefter af på et stykke køkkenrulle
- Steg svampene godt af på panden og tilsæt herefter de fintsnittede løg samt hvidløg og lad det stege med i et par minutter
- Tilføj vand og fløde til panden og lad det simre i 10 minutter. Saucen smages til med salt, peber, revet parmesan og citronsaft
- Når kyllingen er færdig tilføjes spinaten til saucen og og vend det godt rundt, tilføj derefter kyllingen til panden og top med bacon og evt. lidt friske krydderurter