Frijsenborg cremet kylling i svampe-flødesauce

Frijsenborg cremet kylling i svampe-flødesauce

prep
Forberedelsestid
10 minutter
cook
Tilberedningstid
25 minutter
count
Antal personer
4

Ingredienser
700 g Frijsenborg overlår
200 g brune svampe
160 g bacontern
4 dl fløde
2 dl vand
1 rødløg
4 fed hvidløg
4 håndfulde frisk spinat
1 citron
Revet parmesan
Salt
Peber
Rapsolie
evt. frisk krydderurter

Tilbehør
Ris

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Overlårene gnides godt ind i salt og peber og brunes af på hver side på en varm pande. Læg derefter overlårene i ovnen i ca. 25 minutter til kødsaften er klar og kødet falder fra benet
  • Kog risene efter anvisningen på pakken
  • Svampene renses grundigt og skæres i skiver og løge og hvidløg snittes fint
  • Steg baconternene i fedtet fra kyllingen og dryp det derefter af på et stykke køkkenrulle
  • Steg svampene godt af på panden og tilsæt herefter de fintsnittede løg samt hvidløg og lad det stege med i et par minutter
  • Tilføj vand og fløde til panden og lad det simre i 10 minutter. Saucen smages til med salt, peber, revet parmesan og citronsaft
  • Når kyllingen er færdig tilføjes spinaten til saucen og og vend det godt rundt, tilføj derefter kyllingen til panden og top med bacon og evt. lidt friske krydderurter