
Frijsenborg Nudelsuppe med kylling
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
750 g Frijsenborg hele kyllingelår
3 fed hvidløg
2 skiver ingefær
1 løg
2 stk chili
1 lime
1 bundt forårsløg
150 g brune svampe
2-3 håndfulde frisk spinat
1½ l høneboullion
200 g risnudler
1 spsk fintsnittet ingefær
3 spsk soya
1 spsk sukker
½ lime
2 spsk fiskesauce
Frisk chili
Frisk koriander
Evt. brød til servering
- Kyllingen brunes af i en gryde sammen med to forårsløg, 1 hel chili, løg, 1 lime i både og ingefær i skiver. Det hele dækkes med vand og simre i 30-35 minutter. Tag kyllingelårene op og pluk kødet fra benene med to gafler og kasser ben og skind. Sigt suppen og stil den til side
- Mens suppen koger klargøres de øvrige ingredienser
- Rens og skær svampene i skiver, skyl spinaten og koriander og skær forårsløg og chili i tynde skiver
- Boullionen opløses i kogende vand
- Steg svampene i lidt fedtstof og tilsæt suppe, fond fra de kogte kyllingelår og frisk chili og lad det simre i ca. 10 minutter
- Tilsæt nudler, spinat, forårsløg og kyllingekødet. Lad det simre i ca. 3 minutter og smag til med limesaft, soya, sukker og fiskesauce
- Server suppen med frisk koriander på toppen og evt. brød