Nachos med frijsenborg pulled chicken

Nachos med frijsenborg pulled chicken

prep
Forberedelsestid
30 minutter
cook
Tilberedningstid
3 timer
count
Antal personer
2

Pulled Chicken
260 g Frijsenborg kyllingebryst

Marinade
1 tsk salt
1 tsk peber
2 tsk rørsukker / brun farin
1 tsk spidskommen
1 spsk ketchup
2 tsk paprika
1/2 spsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft

Nachos
200 g / 1 pose nachos chips
1 rødløg
6 cherrytomater
1 moden avocado
Jalapeños efter behov
1-2 håndfuld frisk persille
Revet ost

  • Bland alle ingredienserne til marinaden
  • Placer de 2 kyllingefileter i et fad med sølvpapir i bunden. Gnid marinaden godt ind i kødet, og luk sølvpapiret omkring. Placer fadet i køleskabet mens kyllingen trækker smag – gerne i et par timer
  • Kom kyllingen i ovnen med sølvpapiret om i 15 minutter på 150 grader (varmluft). Herefter skures ovnen ned på 110 grader, og uret stilles på 3 timer
  • Når tiden er gået tages kyllingen ud af ovnen, og kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler
  • Skær tomater, løg, avocado, og jalapeños i tern, bland det sammen i en skål, og smag til med salt og peber
  • I et fad fordeles nachos chipsene i 2 lag. Start med nachos, derefter pulled chicken, revet ost, og den ovenstående blanding. Gentag med et lag mere, og kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter på 190 grader (varmluft)
  • Server eventuelt med creme fraiche, salsa og guacamole