
Nachos med frijsenborg pulled chicken
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
3 timer
Antal personer
2
Pulled Chicken
260 g Frijsenborg kyllingebryst
Marinade
1 tsk salt
1 tsk peber
2 tsk rørsukker / brun farin
1 tsk spidskommen
1 spsk ketchup
2 tsk paprika
1/2 spsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Nachos
200 g / 1 pose nachos chips
1 rødløg
6 cherrytomater
1 moden avocado
Jalapeños efter behov
1-2 håndfuld frisk persille
Revet ost
- Bland alle ingredienserne til marinaden
- Placer de 2 kyllingefileter i et fad med sølvpapir i bunden. Gnid marinaden godt ind i kødet, og luk sølvpapiret omkring. Placer fadet i køleskabet mens kyllingen trækker smag – gerne i et par timer
- Kom kyllingen i ovnen med sølvpapiret om i 15 minutter på 150 grader (varmluft). Herefter skures ovnen ned på 110 grader, og uret stilles på 3 timer
- Når tiden er gået tages kyllingen ud af ovnen, og kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler
- Skær tomater, løg, avocado, og jalapeños i tern, bland det sammen i en skål, og smag til med salt og peber
- I et fad fordeles nachos chipsene i 2 lag. Start med nachos, derefter pulled chicken, revet ost, og den ovenstående blanding. Gentag med et lag mere, og kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter på 190 grader (varmluft)
- Server eventuelt med creme fraiche, salsa og guacamole