Frijsenborg shepherds pie
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer
4
Fyld
400 g Frijsenborg hakket kylling
2 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash
1 spsk tomatpure
5 dl kylling- eller grøntsagsfond
4 spsk worcestershire sauce
1 spsk tørret timian
Salt
Peber
Mos
300 g knoldselleri
350 g kartofler
20 g parmesanost
1 dl mælk
1 spsk smør eller rapsolie
Salt
Peber
- Snit løg og hvidløg fint og steg det af på en pande i lidt olie til løgene er blanke. Riv squash og gulerødder på et rivejern
- Skru helt op for varmen på panden og brug kødet af og krydder kødet med salt og peber
- Når kødet har taget farve, tilsættes grøntsagerne. Lad grøntsagerne stege med i ca. 5 minutter til væden er fordampet. Tilføj tomatpure, tørret timian worcestershire sauce og lad det stege med i ca. 30 sekunder, hvorefter der tilføjes fond
- Lad kødet simre i 30 minutter
- Kartofler og knoldselleri skrælles og skæres i store tern. Kog grøntsagerne til de er møre
- Dræn vandet fra grøntsagerne og mos dem godt sammen. Tilføj smør/olie, mælk, 3/4 dele af det revet parmesanost og smag mosen til med salt og peber
- Når kødet er klar, kommes det i et smurt ovnfast fad og dækkes med mosen. Riv lidt ekstra parmesan på toppen og kom det i en 200 grader forvamet ovn i 30-35 minutter
- Server evt. med en salat af grønne bønner og edamamebønner