FRIJSENBORG HERREGÅRDSKYLLINGER

Kyllinger opdrættet under gode forhold og altid med respekt for naturen.

RESPEKT FOR NATUREN

Vores respekt for naturen skaber de bedste forhold for vores herregårdskyllinger. Det hele starter med vejen fra Frijsenborg Slot til kyllingehusene.

DANSK KYLLING MED GOD PLADS

Vores kyllinger vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold, som vi kan stå inde for. For os er den rette vej at arbejde med respekt for naturen og for kyllingerne. De går frit rundt i en tør og varm stald med fast døgnrytme og adgang til deres egen veranda, hvor de kan gå ud og få frisk luft. Vores kyllinger skraber i træspåner og spagnum, der er et skånsomt og behageligt underlag, og de har naturligvis fri adgang til foder og vand.
Dansk kylling
Frijsenborg Herregårdskylling er opvokset på Frijsenborgs gårde og bliver både født og slagtet i Danmark.
Antibiotikafri
Alle vores kyllinger er opdrættet uden brug af antibiotika. Selvfølgelig.
Bæredygtig produktion
Miljøet har høj prioritet i vores måde at drive landbrug på. Det ser man blandt andet ved at strøelsen fra Frijsenborgs kyllingestalde omdannes til gas sammen med halm og afgrøder fra egne marker.

MED RESPEKT FOR NATUREN

Når vi siger, at vi arbejder med respekt for naturen, så mener vi det. Det betyder, at vi ikke tager fra naturen - vi låner, og så giver vi noget tilbage igen. På Frijsenborg Biogas omdannes strøelsen fra Frijsenborgs kyllingestalde til gas sammen med halm og afgrøder fra egne marker. Gassen er ISCC-certificeret og bruges til opvarmning. Restproduktet fra biogasanlægget bruges til at gøde markerne med. Der er derfor ikke noget affald, der skal destrueres fra produktionen. For os handler det om en mere grøn tankegang og hensynet til naturen, hvor en minimering af CO2 spiller en helt central rolle.

 

Læs mere om vores bæredygtige aktiviteter her:

Socialt ansvar

DYREVELFÆRDSMÆRKET -
I SAMARBEJDE MED COOP

Frijsenborg Herregårdskylling sælges i COOP og opdrættes under dyrevelfærdskriterierne i Coops dyrevelfærdsmærke, som hjælper dig med at vælge god dyrevelfærd.

INSPIRATION TIL MADLAVNINGEN?

Gå på opdagelse i vores spændende opskriftsunivers

Se mere

FRIJSENBORG OG WEDELLSBORG

Vi har opdrættet herregårdskyllinger på Frijsenborg siden 1998. Kvalitet og bæredygtighed er altid i højsædet som vigtige principper for vores produktion. Vores opdræt er auditeret gennem ACQP og Baltic Controlsom sikrer, at produktionen udføres korrekt.

Frijsenborg Slot finder man ved Hammel, lidt uden for Aarhus, og vi driver landbrug i tæt samarbejde med Wedellsborg. Læs mere om alle vores aktiviteter her.