Frijsenborg nytårstapas med hele kyllingelår

Frijsenborg nytårstapas med hele kyllingelår

prep
Forberedelsestid
25 minutter
cook
Tilberedningstid
30 minutter
count
Antal personer
6

6 hele Frijsenborg kyllingelår

Blinis med kylling
150 g hvedemel
1 æg
15 g gær
Smør
Salt
2 tomater
1 lille rødløg
½ citron (saften)
Persille

Butterdejsskaller med kylling
1 pakke butterdej
1 æg
1 bundt grønne asparges
4 spsk fløde
2 spsk citronsaft
Frisk timian
Salt
Peber
Rapsolie
Tørrede bønner/kikærter til blindbagning

Ærtesuppe med kylling
400 g frosne ærter
2 dl fritureolie
5 dl grøntsagsboullion
2 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
3 spsk fløde
2 spsk citronsaft
Salt
Peber

Tilberedning af kylling

  • Kyllinglårene kommes i et fad og pensles med rapolie og drysses med salt og peber. Herefter bages de i ca. 30 minutter ved 180 grader til kødet falder fra benet og kødsaften er klar
  • Når kyllingen er færdig trækkes kødet fra benene og deles i 3 lige store portioner
  • Gem skindet til ærtesuppen

Blinis med kylling

  • Mælken lunes en smule og gæren smuldres i
  • Æggeblommen deles fra æggehviden – begge dele skal bruges
  • Hvedemel, salt og æggeblommen kommes i skålen med mælk og gær. Rør det grundigt og lad herefter dejen hæve i 30 minutter
  • Når dejen har hævet i 30 minutter, piskes æggeviden stiv og vendes forsigtigt i dejen. Dine blinis steges på en varm pande i lidt smør
  • Tomat, løg og persille hakkes fint
  • Top dine blinis med kylling, tomat, løg, persille og pres citronsaft udover

Butterdejsskaller med kylling

  • Butterdejen pakkes ud og skær firkanter af 7×7 cm ud (12 stk. i alt).
  • Butterdejen kommes i små muffinsforme, så det “kravler” op af siden. Kom herefter bagepapir ned i dem og fyld dem med tørrede bønner eller kikærter. Pensel toppen af dem med et sammenpisket æg og bag dem indtil de er en smule gyldne, ca. 5-7 min. Tag dem ud og fjern bagepapir og bønner og giv dem ca. 4-5 min. mere i ovnen.
  • Skær asparges ud i mundrette stykker
  • Kom lidt Rapsolie på en pande og steg herefter asparges af sammen med timian. Når dine asparges har fået 3-4 minutter kommes kyllingen i. Herefter tilsættes fløde, citronsaft, salt og peber. Lad det simre i 3-4 minutter
  • Fyld dine butterdejsskaller og top evt. med lidt frisk timian

Ærtesuppe med kylling

  • Løg, hvidløg og timian hakkes fint og steges af i en mellemstor gryde i lidt rapsolie
  • Herefter kommes ærter og grøntsagsbouillon i gryden. Lad det hele simre i 7-8 minutter
  • Suppen blendes og smages til med fløde, citronsaft  salt og peber
  • Fritureolien kommes i en lille gryde og varmes op
  • Skindet fra kyllingelårene friteres i den varme olie og kommes herefter over på en tallerken med køkkenrulle. Pas på, skindet skal ikke have særlig lang tid og kan nemt blive branket
  • Suppen anrettes i skåle og toppes med revet kylling og sprødt kyllingeskind.