Frijsenborg Herregårdskylling med rodfrugter og tranebær
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
10 kartofler
4 store gulerødder
2 rødløg
10 svampe
100 g tranebær
1 spsk honning
Salt
Peber
- Kyllingen parteres i 10 stykker og krydres med salt og peber
- Brun kyllingestykkerne godt af på en stor pande
- Kartofler og gulerødder skæres i store stykker, rødløg skæres i store både og svampene halveres
- Når kyllingestykker er brunet af, tages de af panden og svampene steges af på samme pande i 4-5 minutter og lægges til side
- Løg, kartofler og gulerødder steges på panden med lidt salt, peber og olie i 5 minutter
- Vend svampene med de øvrige grøntsager i panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen ellers i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå. Vent dog med brystfileterne
- Honning og tranebær blandes sammen og blandingen hældes over de øvrige ingredienser
- Retten sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, hvorefter brystfileterne kommes i ovnen. Lad det hele stege videre i yderligere 20 minutter
TIP:
Retten kan også laves med Frijsenborg kyllingelår