Helstegt kylling med couscoussalat

Helstegt kylling med couscoussalat

prep
Forberedelsestid
5 min
cook
Tilberedningstid
60 min
count
Antal personer
4

Ingredienser
1 hel Frijsenborg kylling
1 citron
1 spsk olie med rosmarin
1 håndfuld frisk rosmarin
Salt og peber

Couscousalat
150 g couscous
100 g lilla spidskål
1 peberfrugt
1 lille dåse majs
1 halv agurk
1 gulerod
100 g soja- eller edamamebønner
1 tsk æbleeddike
1 tsk rapsolie med citron

Dressing
5 spsk creme fraiche
2 forårsløg
0,5-1 tsk citronsaft
0,5 tsk sennep
1 tsk eddike med æble
Salt og peber

  • Rens, skyl og tør kyllingen godt
  • Smør kyllingen ind i olie, salt og peber. Halver citronen og kom den op i kyllingen sammen med halvdelen af den friske rosmarin
  • Kom kyllingen i et fad og drys med det sidste rosmarin og steg den i en ca. 60 min ved 190 grader. Kyllingen skal have nået en kernetemperatur på 75 grader
  • Kog couscous efter anvisning og lad dem køle af. Skær spidskål i strimler, skær peberfrugt, gulerod og agurk i små tern og bland det sammen med den afkølede couscous
  • Bland bønner og majs sammen med couscoussalaten
  • Hæld olie og æbleeddike over salaten og rør rundt
  • Lav dressingen ved at fintsnitte forårsløg og bland det sammen med creme fraiche, eddike, citronsaft, sennep og smag til med salt og peber
  • Lad kyllingen trække et par minutter inden den skæres ud