Frijsenborg kyllingelår med chipotle
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer
3
Ingredienser
750 g Frijsenborg hele lår med ChipotleBBQ
Kartoffelsalat
500 g små kartofler
200 g creme fraiche
1 tsk æbleeddike
1/2 tsk sennep
4 radiser
60 g ærter
100 g agurk
1 lille rødløg
1 håndfuld purløg
Salt og peber
Spidskålssalat
130 g lilla spidskålssalat
70 g gulerod
1 håndfuld salatblade
4 radiser
1 æble
1 håndfuld blåbær
1/2 tsk æbleeddike
1/2 tsk olivenolie
Purløgsdressing
4 spsk creme fraiche
1 håndfuld purløg
1 lille fed hvidløg
Æbleeddike
Salt og peber
- Start med at koge kartoflerne, da de skal nå at køle af inden kartoffelsalaten laves
- Lav purløgsdressingen ved at fintsnitte purløg, riv hvidlød og bland det sammen med cremefraiche. Smag til med salt, peber og æbleeddike
- Kyllingelårene kommes på grillen – helst ved indirekte varme ca. 180 grader i 25-30 minutter. Kan også tilberedes i ovnen til kødet er gennemstegt og kødsaften er klar
- Lav dressing til kartoffelsalaten ved at røre creme fraiche, eddike, salt, peber og sennep sammen.
- Snit agurk og radiser og kom det i dressingen sammen med ærter.
- Når kartoflerne er afkølet halveres de og blandes i dressingen. snit rødløg og purløg og top derefter kartoffelsalaten med det
- Lav salaten ved at fintsnitte spidskål, riv gulerødderne, skær æblet i tern, snit radiser og salat og bland det hele sammen
- Bland eddike og olie sammen og vend salaten i dressingen og top salaten med blåbær