Frijsenborg Kyllingekødboller i en eller to farver
Tilberedningstid
50 min
Antal personer
4
Kyllingekødboller:
400 g hakket kyllingekød
1½ tsk. salt
1 æg
1 fed hvidløg
½ tsk. revet muskatnød
2 gulerødder
1 spsk. paprika
Friskkværnet peber
100 g ærter, optøet fra frost
2 spsk. grøn pesto
Tomatsauce og pasta:
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, revet
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning, fjerkræ
500 g pasta
Parmesanost
Et bundt frisk basilikum
Evt. en stængel rosmarin
Kyllingekødboller i to farver:
- Skræl og kog gulerødderne til de er møre, og lad dem køle af, mens du laver farsen.
- Rør det hakkede kyllingekød sammen med salt, æg, hvidløg og muskatnød og del portionen i to.
- Blend de kogte gulerødder med paprika og bland dem i den ene halvdel af farsen med friskkværnet peber.
- Blend de optøede ærter med grøn pesto og rør dem i den anden halvdel af farsen.
- Form boller af de to slags fars og lad dem koge i vand eller hønsebouillon i 10-12 min.
Tomatsauce og pasta:
- Lad hvidløg og løg simre i olivenolien til løgene er klare.
- Tilsæt tomat, bouillonterning og basilikum og lad saucen simre ca. 10 min. og gerne længere.
- Kog pasta og sæt kødbollerne på et spyd fra en stængel rosmarin.
- Server med tomatsauce, frisk basilikum og revet parmesan på toppen.
Server retten evt. med ekstra ærter, friskkværnet peber og gulerodstern eller bland det i tomatsaucen.