Frijsenborg Grillede Kyllingespyd Med Majssalsa

Frijsenborg Grillede Kyllingespyd Med Majssalsa

cook
Tilberedningstid
35 min.
count
Antal personer
4

Kyllingespyd:
8-12 stk. kyllinge inderfilet
8-12 træspyd
1 del BBQ-marinade
Et lille bundt timian
Salt og friskkværnet peber

Majssalsa:
2-3 friske majskolber
1 rødløg
2 røde peberfrugter
1 agurk
2 tomater
1 lille rød chili
1 bundt frisk koriander
2 limefrugter

Avocado hummus:
1 dåse kikærter, drænet og skyllet
1 avocado
2 spsk. tahin
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 knivspids cayenne peber
2 spsk. olivenolie
1 øko citron, saft og lidt revet skal
1 håndfuld bredbladet persille
25 g pistaciekerner, til drys

Træspyd lægges i koldt vand (mindst en halv time før de skal bruges). Tænd op i grillen.

Majssalsa:

  • Skræl majskolberne og kog dem i 8-10 min. i letsaltet vand.
  • Lad dem dryppe af og læg dem på grillen, til de får flotte grillstriber.
  • Stil kolberne lodret og skær majs af med en skarp kniv.
  • Skær de øvrige ingredienser i tern og bland dem med majsene i en skål.
  • Tilsæt fintsnittet chili og koriander og smag til med saft og skal fra 2 limefrugter.

Avocado hummus:

  • Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor i ca. 5 min.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.
  • Server i en skål og drys med finthakkede pistaciekerner.

Kyllingeinderfileter på spyd:

  • Inderfileterne trækkes på træspyd.
  • Pensel med marinade.
  • Krydr med salt, peber og fintsnittet timian og grill dem i 2-3 min. på hver side.
  • Spyddene vendes ofte, så de får fine grillstriber.

Server spyddene med nachos, majssalsa og avocado hummus til.