Frijsenborg hel kylling med grøn kartoffelsalat med avocadocreme

Frijsenborg hel kylling med grøn kartoffelsalat med avocadocreme

prep
Forberedelsestid
30 min
cook
Tilberedningstid
75 min
count
Antal personer
4

Helstegt kylling
1 stk. Frijsenborg hel kylling i ovnklar
stegepose med salt og peber

Grøn kartoffelsalat
1 kg små kartofler
150 g små tomater
4 forårsløg
50 g saltede mandler
1 håndfuld frisk basilikum

Avocadocreme
1 moden avocado
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 dl cremefraiche 18 %
½ limefrugt
Salt og peber

Til servering
Groft brød

Helstegt Kylling: 

  • Følg anvisning på emballagen.

Kartoffelsalat:

  • Skrub kartoflerne, eller skræl dem, hvis de er meget beskidte.
  • Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter, til de er næsten møre.
  • Tag gryden fra varmen, læg låg på, og lad kartoflerne stå i gryden i 5 minutter.
  • Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne helt.
  • Skyl og halvér tomater.
  • Rens forårsløg, og snit dem fint.
  • Hak de saltede mandler groft.

Avocadocreme:

  • Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske.
  • Blend avocado, basilikum og cremefraiche sammen i en blender eller minihakker til en ensartet og lysegrøn creme.
  • Smag cremen til med limesaft, salt og peber.

Servering:

  • Klip posen med den færdigstegte kylling op, og anret kyllingen på et fad.
  • Vend de afkølede kartofler og halvdelen af de snittede forårsløg sammen med avocadocremen, og anret kartoffelsalaten
    i en skål eller på et fad.
  • Drys salaten med tomater og forårsløg, og pynt med basilikumblade og saltede mandler.
  • Servér retten med godt brød.

OBS!

  • Tag et helt kyllingebryst fra, pluk det i strimler med 2 gafler, og opbevar det i en lufttæt beholder på køl. Er der mere kyllingekød til overs på kyllingen, plukkes det også i små stykker og gemmes i beholderen. Du skal bruge kødet til opskriften på salat med kylling og avocado.

Tip:

  • Gem stegeskyen fra bakken, og frys det ned i isterningebakker. Så har du altid ekstra smag, som du kan tage op og tilsætte i saucer og gryderetter.