Frijsenborg hel kylling med bagte rodfrugter, frisk æble og brun sauce

Frijsenborg hel kylling med bagte rodfrugter, frisk æble og brun sauce

prep
Forberedelsestid
40 min
cook
Tilberedningstid
75 min
count
Antal personer
4

Helstegt kylling
1 stk. Frijsenborg hel kylling i ovnklar stegepose med salt og peber

Bagte rodfrugter
400 g gulerødder
400 g rødbeder
400 g pastinakker
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. tørret timian
Salt og peber

Brun sauce
2½ dl stegesky fra kyllingen
2½ dl piskefløde
2 tsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
Madkulør
Jævning af 2 tsk. maizena rørt ud i mælk

Til servering
2 æbler
1 potte persille

 

Helstegt kylling:

  • Følg anvisningen på emballagen

Bagte rodfrugter:

  • Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede både eller stave.
  • Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
  • Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen under kyllingen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Vend rundt i dem undervejs.

Brun sauce:

  • Klip posen med den færdigstegte kylling op, og læg kyllingen over på et skærebræt.
  • Si stegeskyen fra bunden af bakken med kylling – du skal bruge 2½ dl. Er der ikke nok stegesky, kan du spæde op med lidt vand.
  • Hæld stegesky og piskefløde i en gryde, og bring det i kog.
  • Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter, til den er kogt ind og er tyknet en smule.
  • Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber, og tilsæt madkulør, til den ønskede brune farve er opnået.
  • Jævn saucen med maizena rørt ud i mælk.

Servering:

  • Skær kyllingen ud i lår, vinger og bryst.
  • Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og vend dem sammen med de bagte rodfrugter.
  • Anret kyllingestykkerne oven på de bagte rodfrugter med æbler, og servér med brun sauce og hakket persille.

OBS!