Frijsenborg hel kylling og pastasalat med grønne bønner og syltede rødløg

Frijsenborg hel kylling og pastasalat med grønne bønner og syltede rødløg

prep
Forberedelsestid
35 min
cook
Tilberedningstid
75 min
count
Antal personer
4

Helstegt kylling
1 stk. Frijsenborg hel kylling i ovnklar stegepose med salt og peber

Varm pastasalat
200 g grønne bønner
400 g pasta penne (eller anden slags pasta)
50 g valnødder
1 potte persille
50 g parmesan
½ usprøjtet citron
2 spsk. syltede rødløg

Hjertesalat med vinaigrette
2 hjertesalater
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Helstegt Kylling:

  • Følg anvisning på emballagen.

Varm pastasalat:

  • Skyl og nip enderne af bønnerne.
  • Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter anvisning på
    emballagen.
  • Tilsæt bønnerne til pastakogevandet, når der er 3-4 minutter tilbage af kogetiden.
  • Kog, indtil bønner og pasta er al dente. Dræn vandet fra, og afdryp i en sigte – Gem lidt af kogevandet.
  • Hak valnødderne groft.
  • Skyl og hak persille fint.
  • Riv parmesanosten fint.
  • Vend pasta og bønner sammen med valnødder, persille og halvdelen af den revne parmesan.
  • Tilsæt en smule af det gemte pastakogevand, så pastasalaten bliver let cremet.
  • Anret salaten i en skål, og top med syltede rødløg, revet citronskal og resten af parmesanen.

Hjertesalat med vinaigrette:

  • Skyl og pluk salaterne i mindre stykker.
  • Pisk olie, citronsaft, sennep og honning sammen, og krydr med salt og peber.
  • Anret salaten på et fad, og dryp vinaigretten over.
  • Servér salaten som tilbehør til helstegt kylling og pastasalat.

OBS!

  • Tag to kyllingelår fra, og pluk kødet i små stykker.
  • Gem også hele kyllingeskroget, og pluk så meget af kødet af som muligt.
  • Gem det plukkede kyllingekød samt kødet fra lårene i en lukket beholder på køl. Du skal bruge både kyllingeskrog og kødet til opskriften på thai karrysuppe med kylling, bønner og forårsløg.

Tip: 

  • Gem stegeskyen fra bakken, og frys det ned i isterningebakker. Så har du altid ekstra smag, som du kan tage op og tilsætte i saucer og gryderetter.