Frijsenborg hjemmelavet kyllingefond
Tilberedningstid
1,5-3 timer
Kyllingefond
1 kyllingeskrog
1½ liter vand
1 rødløg (eller et alm. løg)
2 gulerødder
3 laurbærblade
3 stilke frisk timian
2 tsk. groft salt
6 hele peberkorn
Undgå madspild og brug dine kyllingerester fornuftigt. Her får du vores guide til, hvordan man koger sin egen kyllingefond af skroget og resterne fra en hel kylling.
Kyllingefond:
- Kom kyllingeskroget i en stor gryde, og tilsæt vand.
- Skræl gulerødder, pil rødløget, og skær begge dele i grove stykker.
- Læg gulerødder, rødløg, laurbærblade, timian, peberkorn og groft salt ned i gryden, og bring det hele i kog.
- Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 3 timer.
- Sigt herefter suppen, og kassér kyllingeskrog, grøntsager og urter.
- Du har nu en portion hjemmelavet kyllingefond, som du kan bruge til supper, saucer og stuvninger.
Tip:
- Vil du speede processen op, kan du tilsætte en hønsebouillonterning til gryden og nøjes med en kogetid på 1½ time.
Madplan:
- Opskriften er oplagt at komme på madplanen sammen med opskriften på hel kylling og pastasalat med grønne bønner og syltede rødløg.