Frijsenborg thai karrysuppe med kyllingebryst, bønner og forårsløg

Frijsenborg thai karrysuppe med kyllingebryst, bønner og forårsløg

cook
Tilberedningstid
35 min
count
Antal personer
4

Thai karrysuppe
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
1 bagekartoffel (ca. 300 g)
200 g gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt karry
1 spsk. gul karrypasta
1 liter kyllingefond
200 g grønne bønner
Rester af kyllingelår og plukket kyllingekød
240 ml kokosmælk
1 spsk. soja
1 limefrugt
Salt og peber

Til servering
3 forårsløg
1 potte frisk koriander
4 fladbrød

Thai karrysuppe:

  • Pil og hak løg og hvidløg fint.
  • Skræl ingefær, og hak den fint.
  • Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i små tern.
  • Opvarm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg og ingefær ved middel varme i ca. 1 minut.
  • Tilsæt kartofler, gulerødder, karry og gul karrypasta, og steg videre i 2-3 minutter.
  • Tilsæt kyllingefond, og bring suppen i kog.
  • Skru ned til middel varme, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter, til kartofler og gulerødder er helt møre.
  • Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden.
  • Skyl bønnerne, nip enderne af, og skær dem i halve.
  • Hæld bønner, plukket kyllingekød og kokosmælk i suppen, og kog den igennem, til bønnerne er møre.
  • Smag suppen til med soja, limesaft, salt og peber.

Servering:

  • Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
  • Anret suppen i skåle, og top med forårsløg og frisk koriander.
  • Servér med fladbrød.

Tip:

  • Er du til en endnu mere spicy suppe, kan du toppe den med tynde skiver af frisk rød chili.

Madplan: