Bagt søde kartofler med mexicansk fyld

Bagt søde kartofler med mexicansk fyld

prep
Forberedelsestid
15 minutter
cook
Tilberedningstid
50 minutter
count
Antal personer
4

Ingredienser
4 mellemstore søde kartofler
500 g Frijsenborg kyllingebryst
½ pose fajita mix
4 spsk creme fraiche
100 g cheddarost
½ dåse bønner
1 rød peberfrugt
1 løg
Rapsolie
Salt
Peber
Frisk koriander
Evt. chiliflager

Guacamole
1 avocado
½ lime (saften)
Salt
Peber

Salsa
2 store tomater
1 fed hvidløg
½ løg
Salt
Peber

  • De søde kartofler vaskes grundigt. Prik 4-5 huller i hver kartoffel og bag dem i ovnen i 45-60 minutter ved 200 grader til de er bløde og gennembagte
  • Kyllingefileterne koges i ca. 15 minutter hvorefter kødet tages op af kogevandet og trækkes fra hinanden med to gafler
  • Løget hakkes fint og peberfrugten skæres i mundrette tern
  • Løg og peberfrugt steges på en pande i lidt olie. Tilsæt det revede kylling, bønner og fajita mix til panden og lad det hele stege ved middel varme i 3-4 minutter. Til sidst tilsættes cheddarosten og lad det smelte
  • Lav en guacamole af avocado, limesaft, salt og peber
  • Tomater, løg og hvidløg hakkes helt fint og blandes sammen til en salsa. Smag salsaen til med salt og peber
  • Kartoflerne køles en smule ned. Læg et snit øverst i kartoflen, uden at skære den helt igennem, så der gøres plads til fyldet. Fordel fyldet i de 4 bagte søde kartofler. Kom derefter guacamole, salsa og creme fraise på og top med koriander og chiliflager