Frijsenborg Dobbelt BBQ Kyllingeburger
BBQ brystfileter:
4 stk. BBQ Brystfilet
1 spsk. madlavningsolie
Salt og friskkværnet peber
Fritter af søde kartofler:
1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk timian, finthakket
Stegte løg:
2 stk. gule løg
50 g smør
1 spsk. brun farin
Sennepsdressing:
2 dl mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. citronsaft
Tilbehør:
4 blade frillice salat
4 stk. hamburgerboller
8 stk. cheddarost i skiver
Fritter af søde kartofler:
- Tænd grillen.
- Skræl og skær de søde kartofler som fritter.
- Bland olie, timian, salt og peber i en skål og vend fritterne i deri.
- Tilbered fritterne direkte på grillristen i 20 min. og vend dem jævnligt.
Stegte løg:
- Snit løgene og steg dem i smør, indtil de er gyldenbrune.
- Tilsæt brun farin og rør til det smelter. Smag til med salt.
Sennepsdressing:
- Pisk alle ingredienserne sammen.
BBQ brystfileter:
- Flæk brystfileten i to lige store stykker og grill fileterne i 3-4 min. på hver side.
- Læg 2 skiver cheddarost på hver af de lune kyllingefileter, så osten smelter lidt.
Servering:
Smør den nederste bolle med sennepsdressing og saml burgerne med brystfilet, salat, ost og stegte løg i to lag. Afslut med lidt sennepsdressing på toppen, inden du lukker burgeren.
Server burgeren med sprøde fritter og lidt ekstra sennepsdressing til som dip.