Frijsenborg Chicken con carne
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
500 g Frijsenborg kyllingebryst
250 g udblødte bønner (ca. 100-120 g tørrede)
2 løg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
1-2 peberfrugter
2 dåser flåede tomater
2 spsk tomatpuré
2 dl øl
1 dl vand
1 tsk æbleeddike
2 spsk paprika
1 tsk spidskommen
½ tsk tørret chiliflager (eller frisk hvis du har)
Tilbehør
Ris
Avocado
Lime
Creme fraiche
- Kyllingefileterne krydres med salt, peber og paprika og brunes af i en stor gryde. Når fileterne har fået farve på begge sider tages de op og lægges til side
- Løg og hvidløg hakkes fint og brunes af i gryden i ca. 5 minutter
- Gulerødder og peberfrugt skæres i mundrette tern og tilsættes gryden, hvor de brunes med i yderligere 5 minutter
- Tilsæt paprika, spidskommen, chili og tomatpuré og lad det stege med i ca. 30 sekunder
- Kyllingefileterne lægges tilbage i gryden sammen med øllet, lad det simre med i 1 minuts tid, hvorefter flåede tomater, vand. eddike og de udblødte bønner tilsættes
- Læg låg på gryden og lad det hele simre i ca. 45 minutter
- Når retten er færdig trækkes kyllingen fra hinanden med to gafler og smages til med lidt salt og eddike
- Serveres med ris, avocado i tern, lime og creme fraiche