Frijsenborg fladbrød med kylling og grønt
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer
4
Fladbrød
1 dl lunkent vand
1-2 g gær
1/2 tsk salt
180 g hvedemel
Fyld
4 hele Frijsenborg kyllinglår
1/2 granatæble
2 avocadoer
4 store spsk hummus
4 spsk olivenolie
Krydderier f.eks. Fajita
Mynte
Sesamfrø
Salt & peber
- Kom lunkent vand i en skål og opløs gæren. Kom derefter salt i skålen og rør det godt rundt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, dejen må ikke være for klistret, men stadigvæk smidig. Ælt dejen grundigt, del den i fire lige store dele og lad den hæve i ca. 30-40 minutter
- Tænd ovnen på 180 grader. Kom kyllingelårene i et fad, smør dem ind i olie og krydr dem godt
- Bag kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter. Kyllingen er færdig når kødsaften er klar, hvorefter kyllingen rives fra benene
- Når dejen til fladbrødene er hævet rulles de ud på et meldrysset bord. De skal være meget tynde, ca. 3 mm i tykkelsen. Brødene steges ved høj varme på en tør pande i ca. 2 minutter på hver side. Fladbrødene pakkes straks ind i sølvpapir eller lignende for at de holder sig bløde og lækre
- Skær avocado ud i både og klargør granatæblekernerne
- Smør dine fladbrød med hummus og kom derefter kylling, avocado og granatæblekerner på. Top af med mynte, sesamfrø, salt og peber