Frijsenborg fuldkornsbagel med citronkylling
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
40 minutter
Antal personer
6
Fyld
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
1 citron
1 bundt persille
Salt
Peber
Flødeost
Grønt efter eget valg
Fuldkornsbagel
30 g gær
70 g blandede kerner (til dejen)
30 g blandede kerner (Til toppen)
100 g fuldkornshvedemel
450-500 g hvedemel
3½ dl. lunken vand
1 spsk honning
Æg til pensling
Fyld
- Ovnen tændes på 200 grader
- Den hele kylling kommes i et fad. Kyllingen krydres med salt, peber og rapsolie og steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter til kødsaften er klar og kødet falder fra benet.
- Lad kyllingen køle en smule af og riv kødet fra benet med to gafler
- Hak persillen fint og bland kylling, persille, citronsaft, salt og peber i en skål
- De ønskede grøntsager klargøres
Fuldkornsbagels
- Gæren opløses i det lunkne vand sammen med honningen
- Herefter kommes kerner, salt og fuldkornsmel i og røres grundigt sammen
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, mens der røres grundigt indtil dejen slipper kanterne på skålen. Dejen æltes videre til den ikke klistre på hænderne
- Lad dejen hæve i en times tid under et rent klæde
- Når dejen har hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og deles i 8-10 dele, alt efter hvor store dine bagels skal være.
Rul først delene til runde boller, og stik derefter en finger mit igennem så der kommer et hul i midten. Gør hullet en smule større, så der er plads til, at dine bagels kan vokse og der stadig er hul (ca. 2 cm i diameter). - Sæt en stor gryde vand til at koge, og kom dine bagels i vandet. Lad hver bagel koge i ca. 1 min., og vend den et par gange imens. Herefter kommes de på en bageplade. Pensel dem med æg og drys kerner på toppen.
- Bag dine bagels i 20-25 min. ved 200 grader.