Frijsenborg hel kylling med bagte rodfrugter, frisk æble og brun sauce
Forberedelsestid
40 min
Tilberedningstid
75 min
Antal personer
4
Helstegt kylling
1 stk. Frijsenborg hel kylling i ovnklar stegepose med salt og peber
Bagte rodfrugter
400 g gulerødder
400 g rødbeder
400 g pastinakker
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. tørret timian
Salt og peber
Brun sauce
2½ dl stegesky fra kyllingen
2½ dl piskefløde
2 tsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
Madkulør
Jævning af 2 tsk. maizena rørt ud i mælk
Til servering
2 æbler
1 potte persille
Helstegt kylling:
- Følg anvisningen på emballagen
Bagte rodfrugter:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede både eller stave.
- Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
- Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen under kyllingen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Vend rundt i dem undervejs.
Brun sauce:
- Klip posen med den færdigstegte kylling op, og læg kyllingen over på et skærebræt.
- Si stegeskyen fra bunden af bakken med kylling – du skal bruge 2½ dl. Er der ikke nok stegesky, kan du spæde op med lidt vand.
- Hæld stegesky og piskefløde i en gryde, og bring det i kog.
- Skru ned til middel varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter, til den er kogt ind og er tyknet en smule.
- Smag saucen til med eddike, sukker, salt og peber, og tilsæt madkulør, til den ønskede brune farve er opnået.
- Jævn saucen med maizena rørt ud i mælk.
Servering:
- Skær kyllingen ud i lår, vinger og bryst.
- Skyl æblerne, skær dem i tynde skiver, og vend dem sammen med de bagte rodfrugter.
- Anret kyllingestykkerne oven på de bagte rodfrugter med æbler, og servér med brun sauce og hakket persille.
OBS!
- Tag et helt kyllingebryst fra, og opbevar det i en lukket beholder på køl. Du kan bruge det til opskriften på Frijsenborg bløde tacos med kylling, lime og æble-tomat-salsa.