Frijsenborg Herregårdskylling med rodfrugter og tranebær
Forberedelsestid
                                15 minutter
                            Tilberedningstid
                                40 minutter
                            Antal personer
                                4
                            Ingredienser
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
10 kartofler
4 store gulerødder
2 rødløg
10 svampe
100 g tranebær
1 spsk honning
Salt
Peber
- Kyllingen parteres i 10 stykker og krydres med salt og peber
 - Brun kyllingestykkerne godt af på en stor pande
 - Kartofler og gulerødder skæres i store stykker, rødløg skæres i store både og svampene halveres
 - Når kyllingestykker er brunet af, tages de af panden og svampene steges af på samme pande i 4-5 minutter og lægges til side
 - Løg, kartofler og gulerødder steges på panden med lidt salt, peber og olie i 5 minutter
 - Vend svampene med de øvrige grøntsager i panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen ellers i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå. Vent dog med brystfileterne
 - Honning og tranebær blandes sammen og blandingen hældes over de øvrige ingredienser
 - Retten sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, hvorefter brystfileterne kommes i ovnen. Lad det hele stege videre i yderligere 20 minutter
 
TIP:
Retten kan også laves med Frijsenborg kyllingelår