Frijsenborg Herregårdskylling med rodfrugter og tranebær

Frijsenborg Herregårdskylling med rodfrugter og tranebær

prep
Forberedelsestid
15 minutter
cook
Tilberedningstid
40 minutter
count
Antal personer
4

Ingredienser
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
10 kartofler
4 store gulerødder
2 rødløg
10 svampe
100 g tranebær
1 spsk honning
Salt
Peber

  • Kyllingen parteres i 10 stykker og krydres med salt og peber
  • Brun kyllingestykkerne godt af på en stor pande
  • Kartofler og gulerødder skæres i store stykker, rødløg skæres i store både og svampene halveres
  • Når kyllingestykker er brunet af, tages de af panden og svampene steges af på samme pande i 4-5 minutter og lægges til side
  • Løg, kartofler og gulerødder steges på panden med lidt salt, peber og olie i 5 minutter
  • Vend svampene med de øvrige grøntsager i panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen ellers i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå. Vent dog med brystfileterne
  • Honning og tranebær blandes sammen og blandingen hældes over de øvrige ingredienser
  • Retten sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, hvorefter brystfileterne kommes i ovnen. Lad det hele stege videre i yderligere 20 minutter

TIP:

Retten kan også laves med Frijsenborg kyllingelår