Frijsenborg kyllingefad med grønt

Frijsenborg kyllingefad med grønt

prep
Forberedelsestid
25 minutter
cook
Tilberedningstid
30 minutter
count
Antal personer
4

Ingredienser
260 g Frijsenborg kyllingefilet
100 g rå fuldkornspasta
50-60 g revet mozzarella
½ squash
10 cherrytomater
1 peberfrugt
1 løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde spinat
3 skiver serranoskinke
1 dåse hakkede tomater
1 stor spsk tomatpure
3 dl mornaysauce
½ tsk solbæreddike
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret bailikum
1 tsk tørret rosmarin
1 spsk rapsolie med rosmarin
½ dl vand

  • Kog pastaen efter anvsningen på pakken og dræn vandet fra
  • Løg og hvidløg hakkes fint og steges på en pande i lidt rapsolie med rosmarin ved middelvarme til de er blanke og møre. Skær kyllingefilet og serranoskine i tynde strimler og drys med salt og peber. Steg kylling og serranskinke med på panden i ca. 5 minutter
  • Skær peberfrugten i tern, del squashen på langs og skær den i skiver og halver cherrytomaterne. Kom grøntsagerne på panden og lad det hele stege nogle minutter. Kom tomatpure på panden og lad det stege af i ca. 30 sekunder, tilføj derefter hakkede tomater, 2½ dl af mornaysaucen samt vand
  • Når det er rørt godt sammen tilsæt rosmarin, oregano og basilikum, den kogte pasta samt spinat. Vend det hele godt rundt og smag til med eddike, salt og peber
  • Kom herefter retten i et fad. Hæld den sidste del af mornaysaucen på toppen og afslut med revet mozzarella. Kom fadet i en forvamet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten er smeltet og gylden