Frijsenborg kyllingekødboller med mos
Forberedelsestid
45 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer
4
Kødboller
400 g Frijsenborg hakket kyllingekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk worcestershire sauce
1 tsk paprika
Salt & peber
Peber
Mos
350 g kartofler
350 g knoldselleri
1 tsk. smør
0,5 dl mælk
Salt
Sauce
5 dl hønsefond
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk worcestershire sauce
1 spsk majstivelse
Salt & peber
Evt. ribsgele
- Start med at lave farsen til kødbollerne. Riv løg og hvidløg og bland det sammen med kød, paprika, worcestershire sauce samt salt og peber. Rør det hele godt sammen og stil farsen på køl en halv times tid.
- Skræl kartofler og knoldselleri, skær dem i store tern og kom dem i en gryde med vand. Kog grøntsagerne møre – det tager ca. 15 minutter.
- Form farsen til 14-16 små kødboller og steg dem på en pande i 12 minutters tid. Kom de stegte kødboller i en skål.
- Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg dem ved middelvarme i ca. 5 min på panden, hvor kødbollerne er tilberedt.
- Kom worcestershire sauce og hønsefond på panden og lad det simre yderligere 5 minutter.
- Bland lidt majsstivelse sammen men lidt vand eller mælk og pisk det i saucen på panden. Smag saucen til med ribsgele, salt og peber. Kom kødbollerne i saucen og lad dem simre med et par minutter.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem godt sammen med smør og mælk og sørg for at piske det hele rigtig godt sammen. Til sidst smages mosen til med salt og serveres sammen med kødbollerne og saucen. Serveres eventuelt med lidt ærter og ribsgele.