Frijsenborg nytårstapas med hele kyllingelår
Forberedelsestid
                                25 minutter
                            Tilberedningstid
                                30 minutter
                            Antal personer
                                6
                            6 hele Frijsenborg kyllingelår
Blinis med kylling
150 g hvedemel
1 æg
15 g gær
Smør
Salt
2 tomater
1 lille rødløg
½ citron (saften)
Persille
Butterdejsskaller med kylling
1 pakke butterdej
1 æg
1 bundt grønne asparges
4 spsk fløde
2 spsk citronsaft
Frisk timian
Salt
Peber
Rapsolie
Tørrede bønner/kikærter til blindbagning
Ærtesuppe med kylling
400 g frosne ærter
2 dl fritureolie
5 dl grøntsagsboullion
2 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
3 spsk fløde
2 spsk citronsaft
Salt
Peber
Tilberedning af kylling
- Kyllinglårene kommes i et fad og pensles med rapolie og drysses med salt og peber. Herefter bages de i ca. 30 minutter ved 180 grader til kødet falder fra benet og kødsaften er klar
 - Når kyllingen er færdig trækkes kødet fra benene og deles i 3 lige store portioner
 - Gem skindet til ærtesuppen
 
Blinis med kylling
- Mælken lunes en smule og gæren smuldres i
 - Æggeblommen deles fra æggehviden – begge dele skal bruges
 - Hvedemel, salt og æggeblommen kommes i skålen med mælk og gær. Rør det grundigt og lad herefter dejen hæve i 30 minutter
 - Når dejen har hævet i 30 minutter, piskes æggeviden stiv og vendes forsigtigt i dejen. Dine blinis steges på en varm pande i lidt smør
 - Tomat, løg og persille hakkes fint
 - Top dine blinis med kylling, tomat, løg, persille og pres citronsaft udover
 
Butterdejsskaller med kylling
- Butterdejen pakkes ud og skær firkanter af 7×7 cm ud (12 stk. i alt).
 - Butterdejen kommes i små muffinsforme, så det “kravler” op af siden. Kom herefter bagepapir ned i dem og fyld dem med tørrede bønner eller kikærter. Pensel toppen af dem med et sammenpisket æg og bag dem indtil de er en smule gyldne, ca. 5-7 min. Tag dem ud og fjern bagepapir og bønner og giv dem ca. 4-5 min. mere i ovnen.
 - Skær asparges ud i mundrette stykker
 - Kom lidt Rapsolie på en pande og steg herefter asparges af sammen med timian. Når dine asparges har fået 3-4 minutter kommes kyllingen i. Herefter tilsættes fløde, citronsaft, salt og peber. Lad det simre i 3-4 minutter
 - Fyld dine butterdejsskaller og top evt. med lidt frisk timian
 
Ærtesuppe med kylling
- Løg, hvidløg og timian hakkes fint og steges af i en mellemstor gryde i lidt rapsolie
 - Herefter kommes ærter og grøntsagsbouillon i gryden. Lad det hele simre i 7-8 minutter
 - Suppen blendes og smages til med fløde, citronsaft salt og peber
 - Fritureolien kommes i en lille gryde og varmes op
 - Skindet fra kyllingelårene friteres i den varme olie og kommes herefter over på en tallerken med køkkenrulle. Pas på, skindet skal ikke have særlig lang tid og kan nemt blive branket
 - Suppen anrettes i skåle og toppes med revet kylling og sprødt kyllingeskind.