Frijsenborg salat med kyllingebrystfilet, avocado og goma dressing
Tilberedningstid
25 min
Antal personer
4
Salat
Rester af tilberedt kyllingebryst
200 g bælgede edamamebønner (fra frost)
1 stort romainesalat
2 avocadoer
1 agurk
150 g små tomater
3 forårsløg
2 spsk. sesamfrø
Goma dressing
150 g ristede sesamfrø
4 spsk. sojasauce
3 spsk. risvineddike
2 spsk. sukker
5 spsk. mayonnaise
2 spsk. tahin
2,5 dl vand
Til servering
Groft brød
Salat:
- Tag dine rester af tilberedt kyllingebryst ud fra køl.
- Hæld de frosne edamamebønner i en sigte, og overhæld dem med kogende vand, til de er optøede.
- Overhæld dem herefter med koldt vand, og afdryp dem godt.
- Skyl og pluk salaten i grove stykker.
- Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
- Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
- Skyl tomater, og skær dem i halve.
- Skyl og snit forårsløg fint
Goma dressing:
- Hæld sesamfrø i en blender eller minihakker sammen med
alle de øvrige ingredienser, og blend det hele sammen til en glat og ensartet creme. - Justér evt. konsistensen med lidt koldt vand, hvis den er for tyk.
- Hæld dressingen i et glas med låg, og opbevar den på køl indtil servering.
Servering:
- Anret salaten på et stort fad, og top med edamamebønner, avocado, agurk, tomater, forårsløg og plukket kylling.
- Dryp goma dressing over salaten, og drys med sesamfrø.
- Servér med brød til.
Tip:
- Skal det gå ekstra stærkt, kan du købe en flaske færdiglavet goma dressing i supermarkedet i stedet for at lave den selv.
OBS:
- Opskriften er oplagt af bruge i din madplan sammen med Frijsenborg hel kylling med grøn kartoffelsalat med avocadocreme.