Frijsenborg satay kyllingespyd
Forberedelsestid
                                25 minutter
                            Tilberedningstid
                                10 minutter
                            Antal personer
                                2
                            Ingredienser
260 g Frijsenborg brystfilet
1 spsk sesamfrø
3 spsk soyasauce
1 spsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk hakket frisk chili
6 træspyd
Peanutdressing
1 spsk peanutbutter
1/2 lime (saften)
3 spsk soyasauce
1 tsk hakket ingefær
1 fed hvidløg
ca. 8 spsk vand
- Hak ingefær, chili og hvidløg fint (Både til marinaden og peanutdressingen)
 - Skær kyllingen i mundrette stykker
 - Bland soyasauce, ingefær, chili og hvidløg sammen. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og lad dem trække i marinaden i mindst 5 minutter – meget gerne længere tid
 - Kom de marinerede kyllingestykker på træspyd
 - Rul spyddene i sesamfrø og steg dem på grillen eller en varm pande til kyllingen er gennemstegt – husk at vende spyddene undervejs
 - Bland peanutbutter, limesaft, soyasauce, ingefær og hvidløg sammen og tilsæt vand indtil dressingen er flydende