Frijsenborg tacos

Frijsenborg tacos

prep
Forberedelsestid
30 minutter
cook
Tilberedningstid
30 minutter
count
Antal personer
4

Tacos
320 g hvedemel
1/2 tsk salt
50 g smør (blødt)
1,5 dl lunken vand

Pulled chicken
450 g Frijsenborg kyllingebryst
1 tsk paprika
1 tsk karry
1 tsk chili
Salt
Peber
Olivenolie

Fyld
1 avocado
Revet ost (efter behov)
Fetaost (efter behov)
1 håndfuld blandet salat
Saften fra 1 lime
Chilimayo

Salsa
4 mellemstore tomater
1/2 løg
1 hvidløg
1 spsk olivenolie
Salt
Peber

  • Bland mel og salt grundigt sammen. Kom herefter det bløde smør i skålen og ælt det sammen med hænderne
    Tilsæt vand lidt af gangen og ælt grundigt
  • Del dejen op i 8 dele og rul dine tacos ud. De skal gerne være tynde og have en diameter på omkring 15 cm
    Steg dem på en varm pande, de skal have omkring 1,5 min på hver side
  • Kog kyllingebrysterne i ca. 15 min. Træk herefter kødet fra hinanden med to gafler
  • Steg det pulled chicken på pande i lidt olie og krydder med paprika, karry, chili, salt og peber.
  • Hak tomat, løg og hvidløg fint. Bland det hele i en skål med salt, peber og olivenolie
  • Klargør og skyl salat, skær avocado ud og klargør fetaost
  • Kom blandet salat i bunden af din taco. Herefter kommes pulled chicken, avocado, ost, salsa og fetaost i og til sidst toppes der med en smule chilimayo og saften fra en lime