Frijsenborg tærte med kylling og asparges
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer
3
Bund
240 g blomkål
1 lille æg
40 g hytteost
50-70 g mandelmel eller majsmel
Salt
Fyld
260 g Frijsenborg kyllingebryst
8 grønne asparges
5 cherrytomater
3 æg
130 g hytteost
Rapsolie
Salt
Peber
- Blomkålen blendes og kommes i en gryde med letsaltet kogende vand. Lad blomkålene trække i 3-4 minutter. Blomkålene drænes grundigt – gerne i et viskestykke, så alt væden kommer væk
- Blomkål, hytteost, æg, mel og salt røres godt sammen, hvorefter dejen skal trække i 10 minutter. Kom evt. mere mel i, hvis dejen er for våd. Dejen skal være medgørlig dog ikke helt fast
- Blomkålsdejen fordeles i en smurt tærteform og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter
- Kyllingefileterne skæres i mindre stykker, drysses med salt og peber og steges på en pande i 3-4 minutter i lidt rapsolie
- Skær asparges i mindre stykker og halver cherrytomaterne
- Æg, salt og peber piskes godt sammen, hvorefter hytteosten vendes i æggemassen
- Kylling og grønt lægges i den forbagte bund og æggemassen hældes over.
- Tærten bages i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter