Frijsenborg vintergryde
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
80 minutter
Antal personer
4
Vintergryde
1 hel Frijsenborg herregårdskylling
1 pakke bacon
16 chamignon
8 skalotteløg
6 gulerødder
5 laurbærblade
2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk majsstivelse
8 peberkorn
Frisk persille
Frisk timian
1 spsk honning
Mos
300 g kartofler
350 g knoldselleri
1 tsk smør
Mælk
Salt
Peber
- Kyllingen parteres i 10 stykker og brunes af i en stor gryde i lidt olie. Når kyllingestykkerne har taget farve, tages de op af gryden
- Hvidløg og løg skæres i store stykker og steges af i gryden sammen med et par gulerødder. Efter 5-6 minutter lægges kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med timian, persille, laurbærblade, peberkorn og det hele dækkes med vand
- Lad kyllingen simre i 60-80 minutter
- Imens kyllingen koger skæres bacon i mindre stykker, svampene halveres, skalotteløgene pilles og halveres og de resterende gulerødder skæres i grove stykker
- Bacon og svampe steges på en pande i 7-8 minutter og lægges til side. Herefter steges gulerødder og skalotteløg og efter et par minutter tilsættes 1 dl vand og honning og løg og gulerødder simre videre i 10-15 minutter
- Knoldselleri og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker, hvorefter de koges i ca. 20 minutter til de er helt møre. Vandet hældes fra grøntsagerne
- Grøntsagerne moses godt sammen. Tilføj mælk og smør til den ønskede konsistens og smag til med salt og peber til sidst
- Når kyllingestykkerne er kogt færdig, tages de op og saucen hældes gennem en si. Saucen kommes tilbage i gryden og jævnes med en blanding af majsstivelse og vand
- Saucen smages til hvorefter kylling, bacon, løg, gulerødder og svampe kommes tilbage i gryden og det hele varmes godt igennem
- Herefter er retten klar til servering