Frijsenborgs indiske kylllingelår

Frijsenborgs indiske kylllingelår

prep
Forberedelsestid
120 minutter
cook
Tilberedningstid
45 minutter
count
Antal personer
3

Marinade
750 g Frijsenborg hele lår
200 g naturel yoghurt
1 tsk frisk revet ingefær
Saft fra 1 lime
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Eventuelt lidt chili
Salt

Sauce
2 løg
2 fed hvidløg
1 squash
1 peberfrugt
1 tsk ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
1 tsk kardemomme
1 tsk paprika
40 g mandler
2 spsk tomatpure
1,5 dl vand
1 dåse kokosmælk
1 tsk salt
Lidt frisk chili

  • Bland alle ingredienser godt sammen og hæld marinaden over kyllingelårene og læg dem på køl i minimum et par timer og gerne til næste dag
  • Kom de marinerede lår i et fad og tilbered dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter
  • Løgene skæres i både, hvidløg hakkes og peberfrugt og squash skæres i tynde strimler
  • Løg og hvidløg steges af et par minutter i lidt olie, hvorefter peberfrugt og squash tilsættes
  • Efter et par minutter tilføjes ingefær, gurkemeje, spidskommen, kardemomme, paprika, salt og tomatpure
  • Steg krydderierne godt i gennem og tilsæt kokosmælk, vand og finthakkede mandler
  • Lad saucen simre 5 minutter og hæld den derefter ud over de stegte kyllingelår og stil fadet tilbage i ovnen i ca. 15 minutter
  • Server kyllingelårene med friske koriander, kogte ris, naanbrød og yoghurt