Frijsenborg Grillede Kyllingespyd Med Majssalsa
Tilberedningstid
35 min.
Antal personer
4
Kyllingespyd:
8-12 stk. kyllinge inderfilet
8-12 træspyd
1 del BBQ-marinade
Et lille bundt timian
Salt og friskkværnet peber
Majssalsa:
2-3 friske majskolber
1 rødløg
2 røde peberfrugter
1 agurk
2 tomater
1 lille rød chili
1 bundt frisk koriander
2 limefrugter
Avocado hummus:
1 dåse kikærter, drænet og skyllet
1 avocado
2 spsk. tahin
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 knivspids cayenne peber
2 spsk. olivenolie
1 øko citron, saft og lidt revet skal
1 håndfuld bredbladet persille
25 g pistaciekerner, til drys
Træspyd lægges i koldt vand (mindst en halv time før de skal bruges). Tænd op i grillen.
Majssalsa:
- Skræl majskolberne og kog dem i 8-10 min. i letsaltet vand.
- Lad dem dryppe af og læg dem på grillen, til de får flotte grillstriber.
- Stil kolberne lodret og skær majs af med en skarp kniv.
- Skær de øvrige ingredienser i tern og bland dem med majsene i en skål.
- Tilsæt fintsnittet chili og koriander og smag til med saft og skal fra 2 limefrugter.
Avocado hummus:
- Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor i ca. 5 min.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.
- Server i en skål og drys med finthakkede pistaciekerner.
Kyllingeinderfileter på spyd:
- Inderfileterne trækkes på træspyd.
- Pensel med marinade.
- Krydr med salt, peber og fintsnittet timian og grill dem i 2-3 min. på hver side.
- Spyddene vendes ofte, så de får fine grillstriber.
Server spyddene med nachos, majssalsa og avocado hummus til.