Frijsenborg hel kylling med grøn kartoffelsalat med avocadocreme
Forberedelsestid
30 min
Tilberedningstid
75 min
Antal personer
4
Helstegt kylling
1 stk. Frijsenborg hel kylling i ovnklar
stegepose med salt og peber
Grøn kartoffelsalat
1 kg små kartofler
150 g små tomater
4 forårsløg
50 g saltede mandler
1 håndfuld frisk basilikum
Avocadocreme
1 moden avocado
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 dl cremefraiche 18 %
½ limefrugt
Salt og peber
Til servering
Groft brød
Helstegt Kylling:
- Følg anvisning på emballagen.
Kartoffelsalat:
- Skrub kartoflerne, eller skræl dem, hvis de er meget beskidte.
- Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter, til de er næsten møre.
- Tag gryden fra varmen, læg låg på, og lad kartoflerne stå i gryden i 5 minutter.
- Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne helt.
- Skyl og halvér tomater.
- Rens forårsløg, og snit dem fint.
- Hak de saltede mandler groft.
Avocadocreme:
- Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske.
- Blend avocado, basilikum og cremefraiche sammen i en blender eller minihakker til en ensartet og lysegrøn creme.
- Smag cremen til med limesaft, salt og peber.
Servering:
- Klip posen med den færdigstegte kylling op, og anret kyllingen på et fad.
- Vend de afkølede kartofler og halvdelen af de snittede forårsløg sammen med avocadocremen, og anret kartoffelsalaten
i en skål eller på et fad. - Drys salaten med tomater og forårsløg, og pynt med basilikumblade og saltede mandler.
- Servér retten med godt brød.
OBS!
- Tag et helt kyllingebryst fra, pluk det i strimler med 2 gafler, og opbevar det i en lufttæt beholder på køl. Er der mere kyllingekød til overs på kyllingen, plukkes det også i små stykker og gemmes i beholderen. Du skal bruge kødet til opskriften på salat med kylling og avocado.
Tip:
- Gem stegeskyen fra bakken, og frys det ned i isterningebakker. Så har du altid ekstra smag, som du kan tage op og tilsætte i saucer og gryderetter.