Frijsenborg hele kyllingelår med ratatouille og grøntsagspasta
Tilberedningstid
45 min
Antal personer
4
Kyllingelår:
4 hele kyllingelår
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
Salt og friskkværnet peber
Ratatouille:
400 g cherrytomater
2 små auberginer
2 løg
1 dåse flåede hakkede tomater
10 stilke bredbladet persille
2 små grønne squash
2 store gulerødder
500 g frisk pasta, fettuccine
2 dl kraftig fjerkræbouillon
Salt og friskkværnet peber
Kyllingelår:
- Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Pres hvidløget og rør det ud i olien, og pensl skindet på kyllingelårene med hvidløgsolien.
- Drys med salt og peber og steg lårene ved 200ºC i ca. 40-45 min. til kødet er gennemstegt.
Ratatouille:
- Halvér cherrytomaterne og vend dem med auberginer i tern, finhakket løg, flåede hakkede tomater og hakket persille.
- Krydr med salt og peber og bag ratatouillen i ovnen i 40 min. ved 200°C.
- Skær squash og gulerødder i strimler (brug evt. et juliennejern).
- Kog pastaen og grøntsagsstrimlerne i let saltet vand i 2 min.
- Hæld vandet fra og vend pastaen med bouillonen for at få smagen blandet ind i pastaen. Lad det trække i et minut.
Server de stegte kyllingelår med bagt ratatouille og pasta.