Helstegt Frijsenborg kylling med frisk timian

Helstegt Frijsenborg kylling med frisk timian

prep
Forberedelsestid
10 minutter
cook
Tilberedningstid
50 minutter
count
Antal personer
4

Ingredienser
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
3 løg
4 fed hvidløg
1½ spsk karry
1½ spsk paprika
1½ spsk spidskommen
1 tsk salt
1 tsk peber
1 citron
Frisk timian
Rapsolie

  • Ovnen tændes på 170 grader
  • Løgene hakkes groft og hvidløg presses
  • Alle krydderierne blandes godt
  • Skær citronen i både og fyld kyllingen med citronbåde
  • Kyllingen lægges i et ovnfast fad og gnides med rapsolie, krydderblandingen, de pressede hvidløg og frisk timian
  • De hakkede løg fordeles rundt om kyllingen i fadet
  • Sæt kyllingen i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter, herefter skrues der op til 220 grader og kyllingen steges videre i 10-15 minutter. Dryp evt. saften fra fadet over kyllingen løbende, så skindet bliver sprødt
  • Top kyllingen med frisk timian og server evt. med bagte rodfrugter eller en god salat