Helstegt Frijsenborg kylling med frisk timian
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
50 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
1 hel Frijsenborg Herregårdskylling
3 løg
4 fed hvidløg
1½ spsk karry
1½ spsk paprika
1½ spsk spidskommen
1 tsk salt
1 tsk peber
1 citron
Frisk timian
Rapsolie
- Ovnen tændes på 170 grader
- Løgene hakkes groft og hvidløg presses
- Alle krydderierne blandes godt
- Skær citronen i både og fyld kyllingen med citronbåde
- Kyllingen lægges i et ovnfast fad og gnides med rapsolie, krydderblandingen, de pressede hvidløg og frisk timian
- De hakkede løg fordeles rundt om kyllingen i fadet
- Sæt kyllingen i ovnen på 170 grader i ca 40 minutter, herefter skrues der op til 220 grader og kyllingen steges videre i 10-15 minutter. Dryp evt. saften fra fadet over kyllingen løbende, så skindet bliver sprødt
- Top kyllingen med frisk timian og server evt. med bagte rodfrugter eller en god salat