Helstegt kylling med couscoussalat
Forberedelsestid
5 min
Tilberedningstid
60 min
Antal personer
4
Ingredienser
1 hel Frijsenborg kylling
1 citron
1 spsk olie med rosmarin
1 håndfuld frisk rosmarin
Salt og peber
Couscousalat
150 g couscous
100 g lilla spidskål
1 peberfrugt
1 lille dåse majs
1 halv agurk
1 gulerod
100 g soja- eller edamamebønner
1 tsk æbleeddike
1 tsk rapsolie med citron
Dressing
5 spsk creme fraiche
2 forårsløg
0,5-1 tsk citronsaft
0,5 tsk sennep
1 tsk eddike med æble
Salt og peber
- Rens, skyl og tør kyllingen godt
- Smør kyllingen ind i olie, salt og peber. Halver citronen og kom den op i kyllingen sammen med halvdelen af den friske rosmarin
- Kom kyllingen i et fad og drys med det sidste rosmarin og steg den i en ca. 60 min ved 190 grader. Kyllingen skal have nået en kernetemperatur på 75 grader
- Kog couscous efter anvisning og lad dem køle af. Skær spidskål i strimler, skær peberfrugt, gulerod og agurk i små tern og bland det sammen med den afkølede couscous
- Bland bønner og majs sammen med couscoussalaten
- Hæld olie og æbleeddike over salaten og rør rundt
- Lav dressingen ved at fintsnitte forårsløg og bland det sammen med creme fraiche, eddike, citronsaft, sennep og smag til med salt og peber
- Lad kyllingen trække et par minutter inden den skæres ud