Frijsenborg Kyllingekødboller i en eller to farver

Frijsenborg Kyllingekødboller i en eller to farver

cook
Tilberedningstid
50 min
count
Antal personer
4

Kyllingekødboller:
400 g hakket kyllingekød
1½ tsk. salt
1 æg
1 fed hvidløg
½ tsk. revet muskatnød
2 gulerødder
1 spsk. paprika
Friskkværnet peber
100 g ærter, optøet fra frost
2 spsk. grøn pesto

Tomatsauce og pasta:
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg, revet
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning, fjerkræ
500 g pasta
Parmesanost
Et bundt frisk basilikum
Evt. en stængel rosmarin

Kyllingekødboller i to farver:

  • Skræl og kog gulerødderne til de er møre, og lad dem køle af, mens du laver farsen.
  • Rør det hakkede kyllingekød sammen med salt, æg, hvidløg og muskatnød og del portionen i to.
  • Blend de kogte gulerødder med paprika og bland dem i den ene halvdel af farsen med friskkværnet peber.
  • Blend de optøede ærter med grøn pesto og rør dem i den anden halvdel af farsen.
  • Form boller af de to slags fars og lad dem koge i vand eller hønsebouillon i 10-12 min.

Tomatsauce og pasta:

  • Lad hvidløg og løg simre i olivenolien til løgene er klare.
  • Tilsæt tomat, bouillonterning og basilikum og lad saucen simre ca. 10 min. og gerne længere.
  • Kog pasta og sæt kødbollerne på et spyd fra en stængel rosmarin.
  • Server med tomatsauce, frisk basilikum og revet parmesan på toppen.

Server retten evt. med ekstra ærter, friskkværnet peber og gulerodstern eller bland det i tomatsaucen.