Frijsenborg Kyllingelår med selleri- kartoffelgratin
Tilberedningstid
60 min
Antal personer
4
Ingredienser:
4 stk. hele kyllingelår fra Frijsenborg
2 stk. røde æbler, skåret i både
1½ dl æblejuice
1½ dl hvidvin
1½ dl hønsebouillon
50 g smør
2 stk. timiankviste
Salt og friskkværnet peber
Maizena til jævning
Gratin:
500 g knoldselleri, i 3 mm skiver
500 g kartofler i, 3 mm skiver
125 g revet ost
20 stilke bredbladet persille
4 tsk. tørret knust chili
1 tsk. salt og peber
- Krydr kyllingelårene med salt.
- Læg dem i et ovnfast fad sammen med æblejuice, vin, hønsebouillon, smør og timiankviste.
- Steg kyllingen i ovn ved 200°C i 30-35 min.
- Øs lidt af stegeskyen over kyllingelårene nogle gange, mens de steger i ovnen. Lad æblebådene bage med de sidste 5 min.
- Når kyllingen er klar, si fedtet fra og kog det op.
- Smag til med salt og peber og jævn saucen med maizena.
Gratin:
- Læg kartoffelskiver og selleriskiver i lag med ost og persille, krydr med chili, salt og peber. Fortsæt, til der er 4 lige store lag.
- Bag dem i ovn 45 min. ved 200°C.
- Anret kyllingelårene på en tallerken med æblebåde, gratin og lidt sauce.
- Pynt evt. med et par timiankviste.