Nytårstapas med Frijsenborg kyllingebryst

Nytårstapas med Frijsenborg kyllingebryst

prep
Forberedelsestid
20 minutter
cook
Tilberedningstid
20 minutter
count
Antal personer
3

260 g Frijsenborg kyllingbryst

Tortillas med kylling
2 tortillas
½ kogt Frijsenborg kyllingebryst
½ tsk paprika
½ tsk hvidløgspulver
Chili efter smag
2 spsk ketchup
½ tsk honning
Salt
Peber
Avocado
Fint snittet lilla spidskål

Kyllingemousse
½ kogt Frijsenborg kyllingebryst
1 dl fløde
½ løg
1 tsk eddike
1/3 tsk honning
1 spsk hakket persille
Salt
Peber
6 små stykker ristet brød

Kylling i panko
1 Frijsenborg kyllingbryst
40 g panko rasp
1 spsk paprika
Salt
Peber
1 æg
Olie

Kogt kyllingebryst

Den ene kyllingefilet koges i vand, tilføjet lidt salt og evt. peberkorn og laurbærblade. Lad det koge ca. 12 minutter

Del den kogte kyllingefilet i to og start med at lave kyllingemoussen af den ene halvdel og derefter pulled chicken af den anden halvdel

Kyllingemousse

  • Et halvt løg skæres i små tern og steges i 5 minutter på en pande. Tilføj fløde og lad det simre 1 minut. Kom løg, fløde,  halvdelen af det kogte kyllingbryst, eddike, salt og peber i en blender og blend til en lind masse
  • Persillen hakkes fint og vend det i moussen
  • Brødet ristes og server eventuelt sammen med lidt tynde skiver cornichoner

Tortillas med pulled chicken

  • Den anden halvdel af den kogte kylling rives fra hinanden med to gafler og blandes sammen med ketchup, hvidløgspulver, paprika, salt, peber og honning.
  • Tortillaerne lunes, skæres i små cirkler og fyldes med kylling, most avocado og  fintsnittet spidskål.

Kylling i panko

  • Den sidste kyllingefilet skæres i 3 lige store stykker
  • Bland panko, salt, peber og paprika sammen og slå et æg ud i en skål og pisk
  • Kyllingestykkerne vendes først i æg og derefter i panko
  • Kyllingestykkerne steges i en god portion olie i 6-7 minutter
  • Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af
  • Server med lidt chilimayo.