Nytårstapas med Frijsenborg kyllingebryst
260 g Frijsenborg kyllingbryst
Tortillas med kylling
2 tortillas
½ kogt Frijsenborg kyllingebryst
½ tsk paprika
½ tsk hvidløgspulver
Chili efter smag
2 spsk ketchup
½ tsk honning
Salt
Peber
Avocado
Fint snittet lilla spidskål
Kyllingemousse
½ kogt Frijsenborg kyllingebryst
1 dl fløde
½ løg
1 tsk eddike
1/3 tsk honning
1 spsk hakket persille
Salt
Peber
6 små stykker ristet brød
Kylling i panko
1 Frijsenborg kyllingbryst
40 g panko rasp
1 spsk paprika
Salt
Peber
1 æg
Olie
Kogt kyllingebryst
Den ene kyllingefilet koges i vand, tilføjet lidt salt og evt. peberkorn og laurbærblade. Lad det koge ca. 12 minutter
Del den kogte kyllingefilet i to og start med at lave kyllingemoussen af den ene halvdel og derefter pulled chicken af den anden halvdel
Kyllingemousse
- Et halvt løg skæres i små tern og steges i 5 minutter på en pande. Tilføj fløde og lad det simre 1 minut. Kom løg, fløde, halvdelen af det kogte kyllingbryst, eddike, salt og peber i en blender og blend til en lind masse
- Persillen hakkes fint og vend det i moussen
- Brødet ristes og server eventuelt sammen med lidt tynde skiver cornichoner
Tortillas med pulled chicken
- Den anden halvdel af den kogte kylling rives fra hinanden med to gafler og blandes sammen med ketchup, hvidløgspulver, paprika, salt, peber og honning.
- Tortillaerne lunes, skæres i små cirkler og fyldes med kylling, most avocado og fintsnittet spidskål.
Kylling i panko
- Den sidste kyllingefilet skæres i 3 lige store stykker
- Bland panko, salt, peber og paprika sammen og slå et æg ud i en skål og pisk
- Kyllingestykkerne vendes først i æg og derefter i panko
- Kyllingestykkerne steges i en god portion olie i 6-7 minutter
- Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af
- Server med lidt chilimayo.