Ølbraiserede frijsenborg kyllingeoverlår
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
3
Ølbraiserede kyllingeoverlår
700 g Frijsenborg kyllingeoverlår
300 g svampe
4 skiver serranoskinke
3 fed hvidløg
6 skalotteløg eller 3 almindelige løg
3 dl øl
6 dl vand
1 spsk majsstivelse
0,5 dl mælk
Rodfrugtmos
400 g kartofler
400 g knoldselleri
1 dl mælk
1 spsk god rapsolie
Salt og peber
- Drys salt og peber over kyllingeoverlårene, og brun dem godt af i en gryde
- Skær løg i både, hak hvidløg groft og kom det i gryden til de brunede kyllingestykker. Lad det stege med i et par minutter
- Tilføj øl og lad det simre nogle minutter, hvorefter vandet hældes i gryden og låget lægges på. Retten skal nu simre i 45 minutter
- Steg serranoskinken på en varm pande og læg den derefter til side. Skær svampene i skiver og steg dem på panden med lidt salt og olie
- Skræl knoldselleri og kartofler, skær dem i store tern og kog dem møre. Si vandet fra, mos rodfrugterne og tilføj mælk, olie, salt og peber
- Efter kyllingen har simret i 40 minutter, kommes de stegte svampe i gryden sammen med den stegte serranoskinke i mindre stykker. Lad retten simre de sidste 5 minutter
- Bland mælk og majsstivelse sammen og pisk det i gryden. Smag til med salt og peber.