Risotto med Frijsenborg Kylling
Forberedelsestid
15 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer
2
Ingredienser
260 g Frijsenborg Kyllinginderfileter
300 g risottoris
1 bundt asparges
400 g svampe
1 skalotteløg
2 hvidløg
1 dl hvidvin
1 liter grøntsdags- eller hønsebouillon
1 spsk rosmarin
25 g smør
1 dl friskrevet parmesan
60 g serranoskinke
Saften af ½ citron
Salt
Peber
Rapsolie
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og svampe og asparges skæres i mundrette stykker
- Kyllingen skæres i strimler
- Skalotteløg, hvidløg og rosmarin svites i lidt rapsolie i en tykbundet gryde. Tilsæt risottoris og steg dem med i ca. 1 minut, hvorefter hvidvinen tilsættes og der røres rundt i gryden indtil vinen er fordampet
- Tilsæt 2 dl bouillon og rør rundt til risene har absorberet væden. Tilsæt lidt bouillon ad gangen og rør rundt. Lad risene suge bouillonen op inden der tilsættes mere. Fortsæt med at tilsætte bouillon til risene er perfekt møre og lækre
- Imens risottoen tilberedes gøres kylling og grøntsagerne klar. Steg kyllingen af på en pande i lidt rapsolie i 2-3 minutter. Kom herefter asparages og svampe på samme pande og lad det hele stege i yderligere et par minutter
- Tilsæt kylling, asparges og svampe til risottoen og rør det hele godt sammen
- Steg samtidig serranoskinken sprød på en tør pande
- Kom til sidst smør og parmesanost i risottoen og rør det sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft
- Server risottoen med det sprøde serranoskinke og lidt friskrevet parmesan