Tarteletter med Frijsenborg kylling i asparges
Forberedelsestid
                                20 minutter
                            Tilberedningstid
                                60 minutter
                            Antal personer
                                7
                            Ingredienser
1 Frijsenborg hel kylling
2 dåser hvide asparges og vandet heri
3 gulerødder
2 løg
5 kviste frisk timian
5 laurbærblade
ca. 1,2 liter vand
2 pakker tarteletter (20-22 stk i alt)
60 g smør
1 dl hvedemel
1,5 dl mælk
Salt
Peber
- Kom den hele kylling i en stor gryde og dæk den til med vand, og bring vandet i kog
 - Snit gulerødder og løg i grove stykker og kom det i gryden. Tilføj kviste af timian, laurbærblade og 1,5 tsk. salt i gryden. Lad det simre ved svag varme i 50 minutter.
 - Tag kyllingen op og si suppen fra grøntsagerne. Der skal bruges 3,5 dl suppe. Når kyllingen er kølet en smule af, plukkes 550 g kyllingekød af kyllingen.
 - I en ny gryde smeltes smørret og derefter tilsættes melet under kraftig omrøring. Tilsæt vandet fra dåserne med asparges, og bring det i kog.
 - Kom de 3,5 dl suppe fra kyllingen i gryden og tilsæt mælken.
 - Til sidst tilføjes kyllingekødet og asparges i gryden og smages til med salt og peber. Tarteletterne lunes og fylden kommes i.