Frijsenborg hel efterårskylling i fad
Forberedelsestid
5 min
Tilberedningstid
90 min
Antal personer
4
Ingredienser
1 stk. hel Herregårdskylling fra Frijsenborg
400 g. små vaskede kartofler
400 g. gulerod, gerne i forskellige farver
2 stk. rødløg
4 fed hvidløg
75 g. smør
4 dl. vand
1 stk. hønsebouillonterning
10 stilke frisk rosmarin
10 stilke frisk timian
salt og friskkværnet peber
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær kartofler og gulerødder i grove stykker.
- Skær løg i kvarte og knus hvidløgsfed med en kniv.
- Skyl kyllingen og dup den tør. Kom godt med salt og peber på.
- Kom halvdelen af smørret på en varm pande og brun kyllingen af på alle fire sider.
- Kom halvdelen af grøntsagerne i bunden af en stegeso/et fad.
- Læg kyllingen ovenpå og top med de resterende grøntsager og krydderurter.
- Hæld vand i stegesoen og smuldr bouillonterning i.
- Fordel resten af smørret i små tern ovenpå kyllingen.
- Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen i 1,5 time.
- Efter 1,5 time tages låget af og kyllingen får yderligere 30 minutter uden låg.
- Server kyllingen med de lækre grøntsager.