Frijsenborg kyllingemedister med grønkålssalat og rødbedecarpaccio

Frijsenborg kyllingemedister med grønkålssalat og rødbedecarpaccio

cook
Tilberedningstid
50 min
count
Antal personer
4

Ingredienser:

1 kyllingemedister fra Frijsenborg
Olie eller smør til stegning
Salt og friskkværnet peber

Rødbedecarpaccio:
2 rødbeder
50 g kapers
1 dl kaperslage
1/2 dl akaciehonning
150 g rygeost
1/2 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
1 bundt basilikum
1 spsk. revet citronskal

Grønkålssalat:
100 g valnødder, ristet
400 g grønkål
1 appelsin
Kerner fra ½ granatæble

Dressing:
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt og kværnet peber
½ appelsin, økologisk, saft og skal
2 tsk. flydende honning

Rødbedecarpaccio:

  • Kog rødbederne i saltet vand i 45 min. Hæld vandet fra, og smut skrællen af. Skær rødbederne i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern), og læg dem i ét lag på et fad.
  • Rør kapers, kaperslage og honning sammen og fordel det over rødbederne.
  • Vend rygeosten sammen med fløden, til det får en cremet konsistens, og smag til med salt og peber. Sæt små dutter af rygeostcremen på rødbederne (brug sprøjtepose eller en ske).
  • Drys med basilikumblade og revet citronskal. Serveres straks eller opbevares tildækket på køl til servering.

Kyllingemedister:

  • Steg kyllingemedisteren på panden efter anvisning på emballagen.

Grønkålssalat:

  • Rist valnødderne på en varm, tør pande i ca. 5 min. til de er gyldne.
  • Hak grønkålen fint.
  • Fjern skrællen fra appelsinen og skær i små både.
  • Pil kernerne fra granatæblet. (Kan med fordel gøres nede i en skål med vand, så det ikke sviner.)
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og rør den i kålsalaten.
  • Anret kålsalaten med appelsin, granatæble og valnødder på toppen.
  • Server evt. rugbrød til.