Frijsenborg Boller i karry ala ristaffel
Tilberedningstid
40 min.
Antal personer
6
Kyllingekødboller:
400 g hakket kyllingekød
2 tsk. fint salt
1 æg
2 spsk. revet løg
3 spsk. hvedemel
½ dl mælk
1½ liter grøntsagsbouillon
Friskkværnet peber
Ris og karrysauce:
50 g smør
1 stort løg, grofthakket
1 spsk. god karry
3 spsk. hvedemel
1 liter grøntsagssuppe
1 dl fløde, 38%
Tilbehør til ristaffel:
600 g brune ris
1-2 æbler, skåret i tynde både
1-2 bananer, skåret i tynde skiver
100 g ærter (optøede)
150 g mangochutney
½ dl peanuts
½ dl kokosmel
Frisk koriander til topping
Kyllingekødboller:
- Rør kyllingekødet sejt med salt. Bland æg, revet løg, kværnet peber og hvedemel i og rør mælken i. Stil farsen på køl.
- Kog de brune ris efter anvisning på emballagen.
- Varm en gryde op med grøntsagsbouillon til kogepunktet. Form små boller med en varm ske og kom bollerne i grøntsagsbouillonen. Det må ikke koge men skal småsimre til bollerne kommer op til overfladen.
- Hæld bollerne fra bouillonen og dæk dem til, så de ikke tørrer ud. Gem bouillonen til saucen.
Karrysauce:
- Varm smørret op i en gryde med løg og karry. Sauter uden at det brænder på. Kom mel i og rør det rundt, så det bager lidt af. Kom bouillonen i lidt ad gangen og pisk det godt, så det ikke klumper.
- Lad saucen koge godt igennem, kom fløde i og smag til med salt og peber.
- Kom kødbollerne i saucen inden servering og server retten med brune ris. Server evt. med vores forslag til tilbehør til en ris taffel-favorit.