Frijsenborg BBQ kyllingeunderlår Med Grillet Cæsarsalat

Frijsenborg BBQ kyllingeunderlår Med Grillet Cæsarsalat

cook
Tilberedningstid
30 min.
count
Antal personer
4

Kyllingeunderlår:
8 Kyllingeunderlår
1 dl BBQ-marinade

Cæsarsalat:
2-4 hoveder hjertesalat
1 bundt grønne asparges
2 citroner, halveret
1 baguette
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Lidt flagesalt eller groft salt
2 æggeblommer
1/2 spsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
4 spsk. olie
50 g parmesanflager
Salt og friskkværnet peber

Kyllingeunderlår:

  • Tænd op i grillen. Underlårene pensles med BBQ-marinade og tilberedes på grillen i 10 min. på hver side.

Cæsarsalat:

  • Flæk salathovederne i halve, og pensl med olivenolie på skærefladen.
  • Grill salaten i 2-3 min. Vend et par gange undervejs.
  • Knæk den nederste del af de grønne asparges og smid den ud.
  • Grill asparges sammen med de halve citroner i 2-3 min.
  • Skær herefter de grillede asparges i mindre stykker.
  • Skær baguetten i rustikke skiver og vend dem i lidt olivenolie. Grill dem på begge sider et par minutter.
  • Gnid brødet med overskåret hvidløg når de er taget af grillen, og drys til sidst med lidt salt.
  • Pisk æggeblommer med dijonsennep, hvidvinseddike og presset hvidløg.
  • Tilsæt olie i en tynd stråle, mens der stadig piskes. Smag dressingen til med salt og peber.
  • Skær de grillede asparges i mindre stykker og anret dem med hjertesalaten og grillede baguette-skiver som croutoner.
  • Dryp dressingen over salaten og drys med store parmesanflager.

Server de lune kyllingelår med grillede citroner, cæsarsalat og ekstra parmesan på toppen.