Frijsenborg BBQ Kyllingevinger Med Popcornsalat

Frijsenborg BBQ Kyllingevinger Med Popcornsalat

cook
Tilberedningstid
30
count
Antal personer
4

Kyllingevinger og kartoffeltårne:
900 g BBQ vinger
800 g kartofler
50 g smør
20 g parmesanost
2 spsk. finthakket frisk timian
Salt og friskkværnet peber
8 små runde bageforme (på størrelse med muffin forme) eller nogle forme, der kan tåle varmen fra grillen.

Popcornsalat:
2 majskolber
2-4 hoveder hjertesalat
1 potte dild
Et bundt skovsyre
Nogle håndfulde popcorn
1½ dl creme fraiche
½ citron, saften heraf
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Kyllingevinger og kartoffeltårne:

  • Grill kyllingevingerne på grillen i ca.  6-7 min. på hver side.
  • Vask kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver (brug evt. mandolinjern).
  • Smelt smørret og hæld det over kartoffelskiverne og vend det godt rundt, så smørret bliver godt fordelt.
  • Riv parmesanosten fint. Drys kartoffelskiverne med parmesanost, frisk timian, salt og peber og vend det hele godt rundt igen.
  • Saml nu kartoffelskiverne i tårne, hvor skiverne ligger ovenpå hinanden og stil hvert tårn i en rund bageform.
  • Grill kartoffeltårnene i ca. 25 min. ved indirekte varme.

Popcornsalat:

  • Skræl majskolberne og kog dem i 8-10 min. i letsaltet vand.
  • Lad dem dryppe af og læg dem på grillen, til de får flotte grillstriber.
  • Stil kolberne lodret og skær majs af med en skarp kniv.
  • Riv salatbladene i mindre stykker og bland det med majsene.
  • Kom dildtoppe, blade af skovsyre og popcorn i inden servering.
  • Bland en dressing af creme fraiche, citronsaft, olivenolie og salt.

Server vingerne med kartoffeltårne og popcornsalat med creme fraiche dressing til.